برگزاری بیست و هشتمین نشست تخصصی «به سوی گفتمان قرآنی»
به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی قرآن و عترت پیامبر اعظم (ص) ساری، بیست و هشتمین نشست پژوهشی «به سوی گفتمان قرآنی» با عنوان «بایدها و نبایدها در شیوههای تبلیغ دین با تاسی به عمل پیامبر خدا (ص)»، در روز ۱۸ دی ماه ۱۴۰۰ برگزار شد.
در این جلسه که با حضور برخی چهرههای حوزوی و دانشگاهی استان مازندران همراه بود؛ جناب حجت الاسلام دکتر محمود دیانی؛ عضو هیات علمی دانشگاه مازندران به عنوان «طراح بحث»، طی دقایقی به تبیین این موضوع پرداخت و گفت: یکی از مهمترین رسالتهای نبی مکرم اسلام (ص) تبلیغ بوده است و پیامبران برای رساندن پیام خدا و تمامی آموزههای الاهی، مهمترین رسالتی که به عهده داشتند، فتح باب ارتباط با فرد و جامعه بود تا رسالتهای خود را تبلیغ نمایند.
همیار پژوهشی موسسه پیامبر اعظم (ص) ساری افزود: از مولفههای اصلی دعوت پیامبر اکرم (ص) تکلم با مردم به اندازه عقلهای آنها و به زبان خود آنهاست. وی در ادامه با استناد به آیه ۲۳ سورهی مبارکه شوری [قل لا اسئلکم علیه اجرا الا الموده فی القربی] گفت مطابق مبانی قرآنی در رابطه با تبلیغ دین که ادامه مسیر تبلیغی پیامبر اکرم (ص) است و در این عصر نیز بر عهدهی مبلغین دینی میباشد، نباید در ازای این وظیفهی الاهی (تبلیغ) از مردم مزد و پولی دریافت نمود.
استاد حوزه و دانشگاه در ادامه افزود: آنچه در تبلیغ دینی به عنوان اصل و محور مورد نظر است جامعیت دین است. دین اسلام به عنوان آخرین شریعت الهی و کاملترین آنها همواره پاسخگوی نیاز بشر بوده و هست و اگر این چهرهی کمال در دین تبیین نشود بحث خاتمیّت پیامبر گرامی اسلام مورد شبهه قرار میگیرد.
بنابراین دین اسلام کامل کننده شریعتهای پیشین خود بوده و ناگفتههای ادیان قبلی در این دین مبین بیان شده و انسانها به مقدار بینش و نگرش خویش از آن بهره میجویند.
استادیار فلسفه دین دانشگاه مازندران گفت: سیرهی رفتاری پیامبر اعظم(صلی الله علیه و آله) از روشهای متنوع تبلیغی بهره برده است که میتوان گفت: تأثیر ژرف و گستردهی حضرت در امر هدایت بشر رابطهی مستقیم با این گونه شیوهها دارد.
در پایان ارائه طراح محترم بحث، محققان و پژوهشگران به ارائه نظرات خود پرداختند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.