برگزاری بیست و یکمین نشست تخصصی «به سوی گفتمان قرآنی»
بیست و یکمین نشست تخصصی«به سوی گفتمان قرآنی» با موضوع: «جستاری بر دینداری و گونههای آن در قرآن بر پایه تفسیر المیزان» روز شنبه ۲۵ اسفند ۹۷ با حضور محققان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه و ارائه طرح توسط حجت الاسلام دکتر زکوی (عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران) در سالن کنفرانس اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس مازندران برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، طراح بحث به بیان مساله پرداخت و افزود: قرآن کریم قانون زندگی بر پایه توحید است؛ هم حیات فکری و اعتقادی انسان را سامان میبخشد هم روش زندگی متناسب با آن را نشان میدهد. گرچه انسانها با پذیرفتن اصول اساسی دین، به جرگه دینداران وارد میشوند اما آنها که در میدان عمل هم بهمقتضای توحید، زندگی میکنند گونههای یکسانی ندارند. زندگی صحنههای مختلف آزمون الاهی است تا صف دینداران حقیقی، از مدعیان متمایز سازد. قرآن در یک رویکرد کلی، شش گونه دینداری را معرفی کرده است.
ایشان به ضرورت و هدف این موضوع پرداخت و خاطر نشان کرد: ضرورت انجام این مطالعه از آنجا نمایان میشود که پیمودن راه دینداری حقیقی و مورد رضایت حق در راستای رسیدن به ساحل امن ایمان ثابت و حسن دنیا و آخرت و بار یافتن به مقام قرب و رضوان الاهی نیازمند شناخت دینداری ناب از دینداری ناخالص است.
معاون پژوهش موسسه پیامبر اعظم(ص) ساری، هدف این بحث و گفتمان، تبیین گونههای مختلف دینداری بر پایه قرآن و روایات و تبیین شاخصهای دینداری حقیقی است تا بتوان هم خود را در قالب خود – ارزیابی و رصد کرد و هم مدعیان را.
طراح محترم بیست و یکمین گفتمان تخصصی،در پایان به نتایج این گفتگوی علمی اشاره کرد و افزود: بر اساس آموزههای قرآنی، باور به مبانی نظری دین و التزام عملی به آنها، گونههای مختلفی دارد؛ از قبیل دینداری منافقانه، مقطعی، عافیتطلبانه، سوداگرایانه و شعارگونه. در این میان تنها «دینداری حقیقی و صادقانه» میتواند سعادتبخش باشد. یقین در حوزه اعتقادات، التزام به لوازم ایمان در حوزه اخلاق و پایبندی به شریعت در حوزه رفتار، شاخصهای دینداری و ایمان صادقانه است. دینداران صادق و مؤمنان حقیقی هم در حوزه عقل نظری و هم در حوزه عقل عملی موحدند.
در پایان این بحث، محققان به نقد و بررسی این بحث و بیان اظهار نظرات خود پرداختند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.